Om oss

 /sensei.jpg

1986 bildar Sensei Mirce Opeloski tillsammans med några av sina vänner, som alla vi den tidpunkten är aktiva karatekas, Malmö Shotokan Karate – Do Klubb. På den tiden tränades i de flesta klubbarna modern tävlingskarate, man hade kommit ifrån den traditionella karaten. Eftersom Sensei Mirce hade tränat i många år för Shihan Taiji Kase som förespråkade en mer traditionell stil av karate ville Sensei Mirce starta en förening med mål att sprida den traditionella stil som han fått lära sig av Shihan Taiji Kase. En stil som härstammar direkt från grundaren av Shotokan Karate Gichin Funakoshi och som Kase senare fick lära sig direkt från Gichins son Yoshitaka Funakoshi.

Tack vare att man i klubben sätter fokus på traditionell karate träning sprids ryktet snabbt bland karate utövare i Malmö och många som kommer till träningen för att prova på väljer att stanna kvar i klubben. Det dröjer inte länge förrän klubben växer till sig och räknas som en av de mer populära Karate klubbarna i Malmö. Eftersom många av de tillkomna har gedigen tävlingsbakgrund bildas ett lag som röjer stora framgångar både i lokala och internationella tävlingar. År 1992 vinner man guldmedalj både individuellt och i lag på W K S A turnering i Milano Italien.  

I ett led att fortsätta sprida den traditionella Karate stilen organiserar klubben sitt första internationella seminarie med Shihan Taiji Kase och Sensei Shirai Hironishi som instruktörer. Seminariet blir väldigt uppskattat och man fortsätter att arrangera seminarier årligen Shihan Kase fram tills hans bortgång. 

Även efter Shihan Kases bortgång fortsätter Sensei Mirce i Malmö Karate – Do Shotokan Klubb att praktisera, lära ut och utveckla det som en gång i tiden lärdes honom. Alla som är intresserade av traditionell Karate är mer än välkomna att besöka oss och träna med oss. 

I vår klubb tränar vi Kase Ha Shotokan Ruy Karate – Do, en stil som grundades av Shihan Taiji Kase. Det är en stil som existerat i många år, främst inom gruppen av elever som följt Shihan Taiji Kase fram tills hans bortgång. Sensei Mirce Opeloski var en av de eleverna. Dock förblev stilen inofficiell ända fram till 1991 då S.R.K. H grundades. Anledningen till att Shihan Taiji väntar med att introducera sin stil är på grund av respekt gentemot sin överordnad i JKA där Kase var chefsinstruktör fram tills slutet på 80- talet. År 2005 efter Shihan Taiji Kases bortgång ombildas S.R.K. H till Kase Ha Shotokan Ruy Karate – Do Academy (K.S.K. A) för att hedra hans namn. 

Den stil av karate vi tränar skiljer sig ifrån andra skolor av Shotokan – Ruy i Kyokai och JKA akademierna eftersom vår stil inte kommer ifrån den linje som härstammar från Nakayama via Gichin Funakoshi. Den linje vår karate följer är följande: Matsumura Sokon, Azato Yasatsune, Funakoshi Gichin, Funakosho Yoshitaka, Kase Taiji.

I januari 2014 ombildades föreningen och bytte då namn till Malmö karate-do Kase ha klubb.

Detta är 2019 års styrelse: